Felhasználási feltételek

Megrendelés

A kiválasztott terméket megrendelheti:

 • online, a terméket kosárba dobva
 • telefonon 06 70 506 4442 (08-21h között)
 • e-mailben (08-21h között)

Nem tudunk felelősséget vállalni a rosszul megadott szállítási adatokért és az elírásokért.

Árak

Áraink az ÁFÁ-t tartalmazzák.
A szállítási díjat a cím és az időpont alapján kalkuláljuk.
Bizonyos nagy, virágos ünnepek alkalmával (például Valentin-nap, Nőnap, Anyák-napja) az alapanyagok beszerzési ára megnő, így árváltozás előfordulhat. Ezekre a napokra hosszú idővel előre megrendelt csokrok árát nem tudjuk garantálni.

Termékek

Bizonyos termékek, virágok és növények mérgezőek vagy allergének lehetnek, így kérjük, ne használják étkezési célra. Felelőséget ennek kapcsán nem vállalunk.

Minden termékünk készlet függő. Abban az esetben, ha beszerzési nehézségek adódnak, fenntartjuk a jogot, hogy a terméket azonos értékű, karakterű és minőségű helyettesítő terméke cseréljük. Abban az esetben, ha van elegendő idő a szállításig, és sikerül Önnel felvenni a kapcsolatot, akkor választási lehetőségeket kínálunk fel.

Ha a kiválasztott termék nem elérhető, nem beszerezhető, és helyettesítő terméket sem tudunk felkínálni, természetesen a teljes vételárat visszafizetjük 30 napon belül.

Romlandóságuk és sérülékenységük miatt a virág és üveg termékek nem visszaválthatóak. Mindig első osztályú, friss virágokat használunk. Szállítás előtt készítünk egy fényképet a csokorról, hogy meg tudjuk mutatni Önnek a csokor minőségét. A fényképeket a szállítás utáni 24 órán belül emailben küldjük ki. (Nagyon forgalmas napon ez 48 órára módosulhat.) A termékeket tökéletes állapotban szállítjuk. A termék állapotát a címzett az átvételi elismervény aláírásával igazolja.

Minden csokorhoz jár ajándékba egy csomag frissen tartó só, egy elegáns üdvözlő kártya és egy kis csokoládék.

Szállítás ideje

Előre leadott rendeléseket 7:00 - 20:45 között szállítunk ki.

Aznapra rendelést leadni 8-tól 19:15-ig lehet (vasárnap 15:15-ig)! 19:15 után már csak másnapra rendelhet.

Gyors csokrainkat 2 órán belül szállítjuk! (Budapestre vonatkozik) Lassú termékeinket minimum 2 nappal előre meg kell rendelni. Bizonyos termékeinket hosszabb idő elkészíteni, ami kis csúszást okozhat a szállításban.

A rendelés felvételekor ellenőrizzük a szállítás dátumát, és jóváhagyjuk azt. Ha a termék a kért időpontban nem szállítható, akkor fölvesszük Önnel a kapcsolatot, és másik dátumot egyeztetünk vagy visszatérítjük az árat. A rendelés során ki tudja választani a pontos szállítási órákat. Természetesen minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a szállítás időpontját betartsuk, de garantálni nem tudjuk. Hogy munkánkat elősegítse, hogy a kért időpontot minél könnyebben be tudjuk tartani, rendelje meg csokrát minél előbb. Nem tudunk felelősséget vállalni a rossz időjárás, közlekedési dugó egyéb vis major okozta késések miatt.

Kiegészítő felárral dolgozunk kora reggel (1000 Ft) és hétvégén (500 Ft). (Kivéve anyák-napján, nőnapon és Valentin-napon)

Rendelés / Fizetés

A rendelés során ki kell töltenie a saját adatait, számlázási címét, és a címzett adatait, pontos címmel.

Az űrlap kitöltése után, a megrendelés gombra kattintva Ön elfogadja a Felhasználási Feltételeket, függetlenül attól, hogy az a weboldalon hol található meg.

Az Ön megrendelését, miután beérkezik hozzánk, föl kell dolgozzuk, és jogunkban áll megtagadni az elfogadását. A rendelés elfogadásáig semmilyen szerződés nem áll fönn. Abban az esetben, ha bármilyen okból nem tudjuk befogadni rendelését, mielőbb e-mailben értesítjük, és a teljes vételárat visszatérítjük.

Pénzvisszatérítés esetén a tranzakciós díjjak a vevőt terhelik. Nem tudunk elfogadni rendelést 18 év alatti vásárlóktól. Csak kifizetett rendeléseket áll módunkban kiszállítani.

Fizetési módok:

 • bank kártya
 • Paypal
 • banki átutalás magyar számláról
 • készpénz befizetés CIB bankfiókban
 • készpénzben, üzletünkben
 • postai csekk
 • készpénzben a futárnak, a termék átvételekor
 • készpénzben a futárnak egy másik címen (plusz szállítási díj ellenében)

Szállítás

Mindig gépkocsival szállítunk! (A csokrok nem bírják a motoros szállítást)

Budapesten és környezetében végzünk kiszállítást. További magyarországi címek esetén kérjen előre szállítási árajánlatot.

A rosszul megadott adatok szállítási problémákhoz vagy késéshez vezetnek. Kérjük rendelés előtt győződjön meg róla, hogy a teljes címet meg tudja adni, megfelelő irányítószámmal, pontos utcanév / házszám/ emelet / ajtó / kapucsengőre kiírt név szükséges. Biztosítson kontakt telefonszámot, amin Önt elérjük, és amin a címzettet elérjük rossz címzés esetén.

Ha a szállítás munkahelyre, kórházba, reptérre, szállodába, hajóra, vagy hasonló üzleti jellegű címre történik, ott az aláírási joggal rendelkező dolgozók, kollégák átvételét is elfogadjuk, ha ők az átadást tudják vállalni. Lakócímek esetén, ha nincs otthon a címzett, közeli szomszéd részére kíséreljük meg a kézbesítést.

Kérjük vegye figyelembe, hogy mi csak az Ön által megadott helyre és időpontban vagyunk kötelezettek szállítani, és nem tudunk felelősséget vállalni azért, ha a címzett elköltözött, már nem tartózkodik a szállítási címen, vagy nem hajlandó átvenni a csomagot.

Ha a futár a szállítási címen nem talál senkit, fölvesszük Önnel a kapcsolatot, és egy további szállítási díj ellenében más címre átszállítjuk a csokrot ha szükséges, vagy újra kézbesítünk.

Abban az esetben, ha a címzés miatt nehézségek adódnak a kézbesítésben, vagy nem találjuk ott a címzettet, fenntartjuk a jogot, hogy felvegyük a kapcsolatot telefonon a címzettel. A meglepetést nem rontjuk el, azt mondjuk, hogy postai csomagot hoztunk.

A három nagy virágos ünnepen (Valentin-nap, nőnap, anyák-napja) a listában megtalálható, Budapest környéki településekből választhat. A távolabbi, km alapú településekre menő szállításokat sajnos ilyenkor nem tudjuk vállalni.

Lemondás

A rendeléseken változtatni, vagy azt lemondani legkésőbb 24 órával a szállítási idő előtt lehet. Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségeinken.

A rendelést bármikor lemondhatja, ha egy harmadik fél visszaélt a bankkártyájával vagy adataival.

Panasz

Abban az esetben, ha nem elégedett szolgáltatásunkkal, panaszt az alábbi elérhetőségen tehet:

Postacím:
Virág-Háló Kft.
Budapest 1023 Mecset u 10. (csak postacím)

Cím:
Budapest 1067 Podmaniczky u. 39. (virágüzlet)

Telefon: 0036705064442
Email:

A termékek múlandósága miatt kérjük, hogy a panaszt a szállításhoz képest egy napon belül tegye meg, és készítsen fénykép dokumentációt.

Jognyilatkozat

Cégünk mindent elkövet a weboldalunk zavartalan és hibáktól mentes működése érdekében, ennek ellenére semmilyen felelősséget nem tudunk vállalni a weboldal leállása, hibája, vagy helytelen működéséből eredő problémák kapcsán.

Gondatlanságból eredő hibákért a termék árának keretéig vállalunk anyagi felelősséget.

Általános

Fenntartjuk a jogot a Felhasználási Feltételek módosításához..

Ezen kívül fenntartjuk a jogot, hogy kitiltsunk a weboldalunkról bármilyen ügyfelet tetszőleges időpontban.

Bármilyen vita kapcsán a jelen Felhasználási Feltételek döntőek, vagy ha bármely pontja nem betartható, akkor a további rendelkezések érvényesek. A vásárló adatait csak és kizárólag a rendelés teljesítésére használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk ki.

Kívülálló félnek, aki nem szerepel a rendelés adataiban, semmilyen jogot nem tudunk biztosítani.

Adatkezelési tájékoztató

A www.szirom.hu oldalon történő vásárlás során személyes adatokat ad meg, melyeket Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: „Infotv.”), A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679 Európai Parlament és Tanács (EU) általános adatvédelmi rendelete (a továbbiakban: „GDPR”), Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: „Eker. tv.”), A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: „Grt.”), A Számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (a továbbiakban: „Számv. tv.”), Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: „Áfa tv.”), valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: „Ptk.”) és A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (a továbbiakban: „Fgy. tv.”), valamint A postai szolgáltatásokról szóló 2012. évi CLIX. törvény („Postatv.”) alapján kezelünk. A hivatkozott jogszabályok előírásainak megfelelően ezúton tájékoztatunk a személyes adatai kezelésének részleteiről, valamint ezzel kapcsolatos jogairól.

1. Az adatkezelő személye

Viráh-Háló Kft. (székhely 1023 Budapest, Mecset u 10-12, telephely: 1067 Podmaniczky u 39 virágüzlet, telefon: 06705064442, email: , webcím: www.szirom.hu) a továbbiakban: „Adatkezelő”) Az Adatkezelő határozza meg a webshopban történő vásárlás során elkért adatok körét, célját és időtartamát és az adatkezelés egyéb lényeges feltételeit.

2. Az adatainak megadása önkéntes

Nem köteles a személyes adatai megadására, de azok hiányában nem tudja megvásárolni a webshopban elérhető termékeket, illetve szolgáltatásokat.

3. A kezelt adatok köre, az adatkezelés célja és időtartama

Regisztráció, vásárlás a honlapon

Regisztráció nélkül, vendégként, vagy regisztrált felhasználóként, vagy külsős szolgáltatónál (facebook) meglévő regisztrációval tud vásárolni a webáruházban. A telefonon, személyesen, vagy emailben leadott rendelés adataira is az online vásárlás szabályai érvényesek. Az adatok megadása során munkatársunk online rendelést rögzít, amit a megrendelő emailes tájékoztatás alapján tud nyomon követni.

Alapadatok:
kötelező: e-mail cím, telefonszám
Számlázási cím(ek):
kötelező: vezetéknév, keresztnév, telefonszám, irányítószám, helység, utca, házszám
Szállítási cím(ek) (csak kiszállítás esetén):
kötelező: (vezetéknév, keresztnév, telefonszám, cím (irányítószám, helység, utca, házszám)
Regisztrációs adatok:
Felhasználó által megadott jelszó (titkosítva tárolva)
Időpontok:
Rendelés leadása és szállítás.
Rendelés tárgya:
Termékek, megjegyzés, üdvözlőkártya

Regisztráció Facebook fiókkal

Amennyiben Facebook fiókkal rendelkezik a felhasználó, úgy a Bejelentkezés Facebook fiókkal gombra kattintva átirányítódik a külső szolgáltató belépési adatbekérő oldalára, ahol a korábban megadott (Facebook oldalon) regisztrált adatokkal lehet belépni az Adatkezelő oldalára. A beírt jelszóadatokhoz az Adatkezelő nem fér hozzá és nem is tárolja. Facebook fiókkal történő belépés esetén az felhasználó nevét, e-mail címet adja át a külső szolgáltató az Adatkezelő részére.

4. Adatkezelési cél

 • online termékértékesítés,
 • a vásárlás és a fizetés dokumentálása,
 • a számviteli kötelezettség teljesítése,
 • a felhasználó, mint vásárló beazonosítása és a vele való kapcsolattartás,
 • a megrendelt termék (illetve szolgáltatás) teljesítése, számlakiállítás,
 • a fizetés lebonyolításának lehetősége, az online fizetés során a visszaélésgyanús tranzakciók kiszűrése.
 • későbbi megrenelés leadásának megkönnyítése
 • évfordulós emlékeztető szolgáltatás, igény esetén. (vásárlóink kérésére lehetőség van feliratkozni az évfordulós emlékeztető szolgáltatásra, melynek során a megrendeléstől számított 4 éven keresztül, az évforduló előtt néhány nappal egy emlékezető emailt küldünk ki)

5. Adatkezelés időtartama

A szerződés teljesítéséig, az érintett személy hozzájárulásának visszavonásáig, ennek hiányában az Adatkezelő azon adatokat melyek megőrzésére a számviteli törvény nem kötelez (címzett neve, telefonszáma, üdvözlőkártya szövege, megjegyzés) a vásárlás időpontját követően, a Ptk. 6:22. § alapján 5 év múlva törli.
Azon adatokat (időpont, számlázási adatok, megrendelő elérhetőségei, szállítási adatok, termékek) melyeket az Adatkezelő a Számv. tv. alapján köteles megőrizni, az Adatkezelő 8 év múlva törli.

6. Adatkezelés jogalapja

online termékértékesítés esetén az érintett hozzájárulása az, Info. tv. 5.§ (1) a) pontja és a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján, valamint szerződés teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján a vásárlás és a fizetés dokumentálása, a számviteli kötelezettség teljesítése, valamint a számlakiállítás és a fizetés lebonyolítása során jogi kötelezettség teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja, valamint a Számvit. tv. 169.§ (2) bekezdése és az Áfa tv. 169.§ alapján a felhasználó, mint vásárló beazonosítása és a vele való kapcsolattartás és a a megrendelt termék (illetve szolgáltatás) teljesítése során az érintett hozzájárulása az, Info. tv. 5.§ (1) a) pontja, a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, és szerződés teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján az online fizetés során a visszaélésgyanús tranzakciók kiszűrése esetén jogos érdek a GDPR 6. cikk (1) bekezdés (f) pontja alapján. Évfordulós emlékeztető email küldése, a szolgáltatás igénylése esetén a megrendelés során jelzett igény alapján. Az ügyfél jelezheti, hogy kéri vagy nem kéri az emlékeztető szolgáltatást.

A 2022-ben bevezetett új, évfordulós emlékeztető szolgáltatás nyomán a felhasználási feltételeink megváltoztak. Korábbi vásárlók a 2023-ban kiküldütt emlékeztetőben kérhették a leiratkozást.

7. Profilalkotás

Nem végzünk profilalkotási tevékenységet. A felhasználók adatait semmilyen piackutatási célra nem használjuk. Automatizált döntéshozatalt nem használ a webshopunk. A rendelés évfordulájának környékén 4 évig küldhetünk emlékeztető emailt.

8. A személyes adatokhoz hozzáférő személyek

Az Adatkezelő saját alkalmazottai a megrendelt termék, szolgáltatás teljesítése idejére férnek hozzá az adatokhoz. Harmadik félnek semmilyen adatot nem adunk ki.

Az Adatkezelő igénybe veszi a Google LLC, (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View CA 94043), amely részese az EU-U.S. adatvédelmi pajzsnak (székhely: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) Google Analytics, Google Adwords, a Facebook Ireland Ltd. (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland)

A webanalitikai szolgáltatások is cookie-kat használnak, melyek célja, hogy segítse az online felületek használatának elemzését. Az érintett az online felületeken, az azokhoz történő külön és kifejezetten hozzájárulással engedélyezi, hogy cookie-k által létrehozott, az online felület használatára vonatkozó információkat a Google Analytics és a Google Adwords a Google amerikai egyesült államokbeli szervereire továbbítsa. A többi kezelt cookie az Európai Unión belüli szervereken kerül tárolásra. A weboldalon használatával a felhasználó hozzájárul adatainak gyűjtéséhez és elemzéséhez a fentiekben meghatározott módon és célokra. A fenti szolgáltatók ezeket az információkat az online felületek érintett személy által történő használatának értékelésére, elemzésére, az online felületeken végrehajtott tevékenységekről szóló riportoknak az összeállítására, valamint az azokon végzett tevékenységekkel és internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására használják. Ezek azonban nem személyes adatok, csak a vásárlási szokásokkal kapcsolatos adatok, tehát név, cím, stb-t nem érint.

A weboldal fejlesztését és üzemeltetését is saját cégen beül látjuk el, így az adatokat más cég nem kezeli.

9. Adattovábbítás

Az online termékértékesítés, mint adatkezelési cél megvalósulásával összefüggésben az interneten lebonyolított vásárlásokkal kapcsolatos adatok az CIB Bank Zrt bankkártya elfogadói hálózatán keresztül, a tranzakció pénzügyi lebonyolítása, a tranzakció biztonság és a tranzakciók nyomon követése céljából kerülnek továbbításra. A továbbított adatok köre: fizetési tranzakcióval kapcsolatos adatok.

A PayPalon keresztüli fizetési módozat választása esetén a PayPal pénzügyi közvetítő rendszer (PayPal Europe S.à r.l. & Cie, S.C.A. 5th Floor 22-24 Boulevard Royal, L-2449, Luxembourg) kezeli a személyes adatokat. A PayPalon keresztüli fizetési módozat választása esetén a fizetés összege, dátum, időpont a PayPal pénzügyi közvetítő rendszer (PayPal Europe S.à r.l. & Cie, S.C.A. 5th Floor 22-24 Boulevard Royal, L-2449, Luxembourg) felé kerül továbbításra.

Termékek kiszállítása esetén a címzett neve, címe, az alábbi címzettek felé kerül továbbításra: A szállítás kivitelezése érdekében a címzett neve, címe telefonszáma kizárólag papíron, az átvételi elismervényen, a szállítást végző futár részére kerül átadásra, aki a teljesítés után az átvételi elismervényt visszaadja a Virág-Háló Kft-nek, az adatokat nem tárolja.

Adatai a fentieken túl nem kerülnek továbbításra harmadik személy részére. Harmadik személynek, vagy címzettnek adattovábbítás abban az esetben történik, ha jogszabály írja elő.

Ezen adatkezelési tevékenység során személyes adatokat nem továbbítunk harmadik országokba, vagy nemzetközi szervezetek részére.

10. Linkek közösségi média szolgáltatókhoz, közösségi média böngésző bővítményekhez

Az Adatkezelő www.szirom.hu weblapja a Facebookra, a YouTube-ra és a g+ oldalra irányító egyszerű linkeket tartalmaznak. Ilyen esetben kizárólag akkor kerül sor adatok továbbítására az említett közösségi média-üzemeltetőkhöz, amikor az adott ikonra (pl. a Facebook esetében az „f” ikonra) kattinta. Amikor rákattint az adott ikonra, az adott közösségi média-üzemeltető oldala felugró ablak formájában nyílik meg. Ezeken az oldalakon az adott közösségi média-üzemeltető szabályzatának megfelelően a termékeinkkel kapcsolatos információkat tehet közzé.

11. Adatbiztonsági intézkedések

Az Adatkezelő köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Továbbá felhívja azon harmadik feleket, akiknek az érintett adatai továbbításra kerültek, hogy kötelesek eleget tenni az adatbiztonság követelményének.
Az Adatkezelő gondoskodik arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa, valamint azokat ne módosíthassa, törölhesse.
Az Adatkezelő megtesz minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy az adatok ne sérüljenek, illetve semmisüljenek meg. A fenti kötelezettségvállalást az Adatkezelő az adatkezelési tevékenységében részt vevő munkavállalói, illetve az Adatkezelő megbízásából eljáró adatfeldolgozók részére is előírja.
Az Adatkezelő számítástechnikai rendszerei és más adatmegőrzési helye a Yabool Works szerveren találhatóak.
Annak érdekében, hogy illetéktelen személyek ne férjenek hozzá az adataidhoz, az Adatkezelő az alábbiak szerint biztosítja a személyes adatok megőrzését és akadályozza meg az illetéktelen hozzáférést: a szerverhez és a számítógépekhez való hozzáférés jelszóval védett.

12. Az érintettek tájékoztatása

Adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.
Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, világosan és közérthetően tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.
Az érintettet nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:

 • a) az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
 • b) az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
 • c) a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

Eljárás a fenti jogok gyakorlásával kapcsolatos érintetti kérelem esetén: Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintett a jelen tájékoztatóban rögzített jogok gyakorlásával kapcsolatos érintetti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható.

13. Gyermekekkel és harmadik személlyel kapcsolatos személyes adatok

16 éven aluli személyek nem adhatnak meg magukról személyes adatot, kivéve, ha szülői felügyeletet gyakorló személytől ehhez engedélyt kértek.

A virágküldés során ajándék küldése és meglepetés okozása céljából a megrendelő harmadik személy adatait (névi, cím, telefonszám) adja meg a megrendelés folyamatában. Ezen adatok megadása a szolgáltatás teljesítéséhez elengedhetetlen. Az adatok megadásához szükséges meghatalmazás megszerzése a megrendelő feladata, a felelősség őt terheli.

A személyes adatoknak az Adatkezelő rendelkezésére bocsátásával kijelenti és szavatolja, hogy a fentiekre figyelemmel jár el, cselekvőképessége az információk rendelkezésre bocsátásával kapcsolatban nem korlátozott.

Amennyiben bármely személyes adat rendelkezésre bocsátására jogilag önállóan nem jogosult, köteles az érintett harmadik személyek beleegyezését megszerezni, vagy az adatok rendelkezésre bocsátásához más jogalapot biztosítani. Ezzel összefüggésben köteles mérlegelni, hogy az adott személyes adat rendelkezésre bocsátásával összefüggésben szükség van-e valamely harmadik személy hozzájárulására. Előfordulhat, hogy az Adatkezelő személyes kapcsolatba nem kerül, így a jelen pontnak való megfelelést köteles biztosítani, és az Adatkezelőt ezzel összefüggésben felelősség nem terheli. Ettől függetlenül, az Adatkezelő mindenkor jogosult ellenőrizni, hogy valamely személyes adat kezelésére a megfelelő jogalap rendelkezésre áll-e. Például, ha Ön harmadik személy - például fogyasztó - nevében jár el, jogosultak vagyunk kérni az Ön meghatalmazását és/vagy az érintett személy megfelelő adatkezelési hozzájárulását az adott ügyre vonatkozóan.

Az Adatkezelő minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy töröljön minden olyan személyes adatot, amelyet jogosulatlanul bocsátottak a rendelkezésére. Az Adatkezelő biztosítja, hogy amennyiben ez a tudomására jut, ezen személyes adat más számára nem kerül továbbításra, sem az Adatkezelő által felhasználásra. Kérjük, hogy a 14. pontban meghatározott elérhetőségeinken haladéktalanul közölje velünk, ha tudomására jut, hogy egy gyermek önmagáról, vagy egy harmadik személy önről jogosulatlanul bocsátott az Adatkezelő rendelkezésre személyes adatot.

14. Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok

Az Érintett kérelmezheti az Adatkezelőnél az alábbiakat:

 • tájékoztatását személyes adatai kezeléséről (az adatkezelés megkezdését megelőzően, illetve az adatkezelés során)
 • hozzáférést személyes adataihoz (személyes adatai adatkezelő általi rendelkezésére bocsátását),
 • személyes adatainak helyesbítését, kiegészítését,
 • személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy korlátozását (zárolását),
 • joga van az adathordozhatósághoz,
 • tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen.

Az Érintett személy a fenti 1-es pontban meghatározott elérhetőségeken nyújthatja be Érintetti kérelmét az Adatkezelő részére. Az Adatkezelő az Érintett jogszerű kérelmét legfeljebb egy hónapon belül teljesíti, és erről az általa megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti. A tájékoztatás kéréshez való jog (Általános Adatvédelmi Rendelet 13-14. cikkei alapján) Az Érintett személy írásban tájékoztatást kérhet az Adatkezelőtől arról, hogy

 • milyen személyes adatait,
 • milyen jogalapon,
 • milyen adatkezelési cél miatt,
 • milyen forrásból,
 • mennyi ideig kezeli,
 • alkalmaz-e adatfeldolgozót, ha igen, az esetleges adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről,
 • az Adatkezelő kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosított hozzáférést vagy kinek továbbította a személyes adatait,
 • az esetleges adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről.

A hozzáféréshez való jog (Általános Adatvédelmi Rendelet 15. cikke alapján)

Az Érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a kezelt személyes adataihoz hozzáférést kapjon, és ezt az Adatkezelőtől a 7.1.1. pont szerint írásban kérheti.

Az Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát – ha ez nem ütközik más jogszabályi akadályba - az Érintett rendelkezésére bocsátja. Ha az Érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha az Érintett másként kéri.

A helyesbítéshez, kiegészítéshez való jog (Általános Adatvédelmi Rendelet 16. cikke alapján)

Az Érintett személy írásban kérheti, hogy az Adatkezelő módosítsa valamely személyes adatát (például bármikor megváltoztathatja az e-mail címét vagy postai elérhetőségét vagy kérheti, hogy az Adatkezelő által kezelt bármely pontatlan személyes adatát az Adatkezelő helyesbítse). Figyelembe véve az adatkezelés célját, az Érintett jogosult arra, hogy kérje az Adatkezelő által kezelt hiányos személyes adatai megfelelő kiegészítését.

A törléshez való jog (Általános Adatvédelmi Rendelet 17. cikke alapján)

Az Érintett személy írásban kérheti az Adatkezelőtől személyes adatainak a törlését. A személyes adatok törlése alapvetően akkor kérhető, ha adatkezelésünk az Ön hozzájárulásán alapul, pl. hozzájárulását adta ahhoz, hogy adatait (telefonszám, e-mail cím) kapcsolattartás céljából kezeljük. Ilyen esetben személyes adatait töröljük. Ha személyes adatait szerződés teljesítése céljából, vagy jogszabály alapján adta meg, ezen személyes adatok ezzel összefüggő kezelése a szerződés megszűnésével nem szűnik meg automatikusan, illetve a törlési kérelmét sem tudjuk teljesíteni. Ebben az esetben a vonatkozó jogszabályok szerint személyes adatait a szerződés megszűnését követően is kezelnünk kell a jelen Adatkezelési tájékoztatóban foglalt adatkezelési időtartamig.

A zároláshoz (adatkezelés korlátozásához) való jog (Általános Adatvédelmi Rendelet 18. cikke alapján)

Az Érintett személy írásban kérheti, hogy a személyes adatait az Adatkezelő zárolja (az adatkezelés korlátozott jellegének egyértelmű jelölésével és az egyéb adatoktól elkülönített kezelés biztosításával). A zárolás addig tart, amíg az Érintett által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását. Az adat zárolását kérheti az Érintett például abban az esetben, ha úgy gondolja, hogy a beadványát az Adatkezelő jogellenesen kezelte, azonban az általa kezdeményezett hatósági vagy bírósági eljárás érdekében szükséges az, hogy a beadványt az Adatkezelő ne törölje. Ebben az esetben a hatóság vagy a bíróság megkereséséig az Adatkezelő tovább tárolja a személyes adatot (például az adott beadványt), ezt követően törli az adatokat.

Adathordozhatósághoz való jog (Általános Adatvédelmi Rendelet 20. cikke alapján)

Az Érintett személy írásban kérheti, hogy a rá vonatkozó, általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az Adatkezelő, ha:

 • az adatkezelés az Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja szerinti hozzájáruláson, vagy
 • a 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja szerinti szerződésen alapul; és
 • az adatkezelés automatizált módon történik.

A tiltakozáshoz való jog (Általános Adatvédelmi Rendelet 21. cikke alapján)

Az Érintett személy tiltakozhat személyes adatainak az Általános Adatvédelmi Rendelet a 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja szerinti, az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezeli tovább, kivéve, ha az Adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az Érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha az Érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

15. Kapcsolati adatok

A rendszerben tárolt személyes adataival és az adatkezeléssel kapcsolatos bármely kérdése, kérése kérjük juttassa el a e-mail címe. Kérjük, tartsa szem előtt, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban csak abban az esetben áll módunkban felvilágosítást adni, illetve intézkedést tenni, ha személyazonosságát hitelt érdemlően igazolja.

16. Jogorvoslati lehetőségei

 • a) Bármilyen, adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, észrevétellel kereshető az Adatkezelő a jelen Tájékoztatóban megadott elérhetőségek valamelyikén.
 • b) A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., telefon: +36 (1) 391-1400, email: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: www.naih.hu) bejelentéssel vizsgálatot kezdeményezhetsz arra hivatkozással, hogy személyes adataid kezelésével kapcsolatban jogsérelem ért vagy annak közvetlen veszélye fennáll; illetve
 • c) Az érintett a jogainak megsértése esetén az Adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az Adatkezelő köteles bizonyítani. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.
nytivatartás
Nyitvatartás
Virágbolt:
H-Szo: 9:00 ‑ 20:00
V: 10:00 ‑ 16:00

Weboldal: 0 ‑ 24
Kiszállítás: 7 ‑ 20:45
search
shopping-cart
0
Oldalunk működéséhez sütikre van szükség (részletek) Elfogadom